sunnuntai, lokakuuta 01, 2006

Sipsit Atson tyyliin

Jani linkkasi perunalastuohjeeseen, joten pitihän sitä (ulkomuistista) kokeilla.


Osta kaupasta yksi peruna, huuhtele se halutessasi.


Tee perunasta siivuja juustohöylällä. Purskahda itkuun tajutessasi, miten vaikeaa se onkaan.


Siivutusta jatkaessasi katso, miten huuhtelemasi märkä peruna luiskahtaa kädestäsi lattialle. Sinulla on kuitenkin jo tarpeeksi siivuja, joten heitä peruna roskikseen.


Kaada oliiviöljyä siivujen päälle, sekoittele niitä ja asettele ne pellin päällä olevalle leivinpaperille.


Lisää mausteet.


Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita pelti uuniin ja ota aikaa 20 minuuttia. Mene katsomaan televisiota ja katsahda uuniin päin 16 minuutin kuluttua. Näe että sipsisi näyttävät jo aika tummilta ja kiiruhda ottamaan ne ulos uunista.


Maista sipsejä varmistaaksesi, että niiden tummuus johtuu karrelle palamisesta eikä vain lisäämistäsi mausteista. Tunne voimakas mausteiden ja palaneen epämiellyttävä maku suussasi.


Kaada sipsit roskikseen perunanpuolikkaan seuraksi. Käy ostamassa kaupasta sipsipussi.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Booyakasha, man! Me tehtiin kanssa eilen sipsejä samalla metodilla, mutta ne eivät mustuneet aivan yhtä pahasti. Olivatpa vain vähän suolaisia ja pippurisia. Better luck next time.

10/02/2006 10:04 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitti! Hyvä että teillä onnistui paremmin. Minulla oli niin ohuita nuo siivut, että luultavasti joku 10 minuuttia uunissa olisi riittänyt niille. Pitää yrittää lähiaikoina uudestaan ja pitää enemmän silmällä uunia.

10/02/2006 1:02 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home