lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Kuolema Kampissa

Tänään liikuttiin kaupungilla Miian ja tämän visiitillä olevan isän kanssa. Lopuksi käväistiin Kampissa lyhykäisesti. Alakerran jäätelöpaikka oli täynnä, joten Miia vain osti kukkia ja päätimme lähteä pois. Olimme kävelemässä alakerrassa kohti portaita, kun Miian täti soitteli tiedustellakseen sijaintiamme. Näkisimme vähän myöhemmin. Kello oli 14.41. Lyhyen puhelun päätteeksi, tultuamme melkein liukuportaille, miesvartija kiiruhti ohitsemme. "Se oli ihan innoissaan kun tuli kerrankin äksöniä", totesin.

Käveltyämme muutaman minuutin Fredrikinkatua vastakkaisesta suunnasta lähestyvä, meteliä pitävä poliisiauto ohitti meidät juuri kotiovellamme. Sinänsä ei mikään harvinainen näky tuolla kadulla, joten en yhdistänyt vartijaa ja poliisiautoa keskenään. Nyt illalla sitten huomasin Janin linkeistä tämän uutisen, "mies kuoli hypättyään Kampin ostoskeskuksessa". Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus asiasta kello 14.44.

Vartijan kiireelle ja poliisiautolle löytyi selitys. Jos olisimme saapuneet Kamppiin muutamaa minuuttia aiemmin, olisimme voineet nähdä tapauksen. Onneksi ei nähty.

Edit: Kankeaa tekstiä korjailtu.