torstaina, huhtikuuta 13, 2006

Hot Fuzz & Evernote & Firefox-laajennuksia

Hot Fuzzin videoblogin neljäs osa on ilmestyntyt. Voisivat kyllä merkata joko videoihin tai sivuille jotain päivämääriä, mutta noh.

Google Video: From the Googleplex, jossa esim. Sergey Brin Speaks with UC Berkeley Class.

Olen käyttänyt EverNotea jo pitkään, erittäin näppärä muistiinpanojen tekemiseen. Firefoxiin tulee oikean hiirennapin klikkaukseen Add to EverNote, jolla rajatun alueen siirtää samantien ohjelmaan, jossa kaikki merkinnät ovat selkästi omissa lokeroissaan, eikä niitä taritse erikseen tallentaa, vaan jäävät automaattisesti muistiin. Oikeassa alakulmassa majailevaa ikonia klikkaamalla pääsee heti naputtelemaan muistiinpanoa, jos tarvis. Ilmainen ja hyvä, suosittelen.

Firefoxin laajennuksia, joita asennettuna:

ScrapBook kopioi webbisivun nopeasti talteen.

Dictionary Tooltipillä voi selvittää pikaisesti sanan merkityksen rajaamalla sanan ja tuplaklikkaamalla sitä, jolloin tulee pikkuikkuna, jossa monenlaiset selitykset ja mahdollisuus myös kuulla sana englanniksi äännettynä. Erittäin hyödyllinen, ei tarvitse lähteä jostakin dictionary.comista selvittämään outoa sanaa.

PDF Downloadin asentamalla PDF-tiedostolinkkiä klikatessa tulee kysymys, haluaako käyttäjä imroida tiedoston, avata sen, katsoa sitä HTML:nä vai peruuttaa.

Image Zoom on ollut pitkään käytössä, zoomaa kuvia ja myös tekstiä, mikä on hyvä jos laseja ei ole käsillä tai teksti on muuten turhan pienellä fontilla.

SessionSaver tuo Firefoxiin näemmä Operasta tutun ominaisuuden, joka on säästänyt moneen kertaan surulta Firefoxin kaaduttua ja vietyä mukanaan tusina avoinna ollutta välilehteä. Eli tämä avaa kaikki selaimen sulkeutuessa avoinna olleet sivut.

ImageBotilla voi helposti lähettää kuvia ImageShackiin tai Photobucketiin, ja pitää niistä lukua. Ei ole vielä ollut tarvetta käytölle, mutta vissiin ihan näppärä tämäkin.

Adblock ja Adblock Filterset.G Updater hoitelevat mainokset pois häiritsemästä.

CustomizeGoogle halutessasi mm. poistaa mainoksia Googlen palveluista, siirtää suoraan kuvaan kuvahaun tulosta klikatessa, lisää Google-hakutuloksiin mahdollisuuden suorittaa sama haku muissa hakukoneissa ym.

Paste and Go säästää enterin painallukselta, kun liität osoitepalkkiin URL:n.

TargetAlert näyttää pienellä kuvakkeella, mitä linkin klikkaamisesta seuraa.

Mouse Gesturesilla surffailu nopeutuu, kun ei tarvitse esim. hakea ylhäältä back- ja forward-nappeja.

2 Comments:

Blogger Jani said...

SessionSaver, AdBlock ja Paste And Go ovat tuossa mainituista minulle ne, jotka asennan välittömästi joka kerta kun Firefoxin johonkin asennan. Näiden lisäksi sitten vielä TabX, jonka toiminnallisuutta ollaan näillä näkymin integroimassa Firefoxin versioon 2.0.

4/14/2006 7:27 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kappas, kiitos vinkistä! Pitää asennella.

4/14/2006 8:04 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home