maanantaina, heinäkuuta 04, 2005

Bussissa

Ostinpa Suomalaisesta 4,90 eurolla Paul "Hulluna sinuun" Reiserin kirjan Babyhood, pidettyäni kovasti miehen Couplehood-kirjasta, jonka ostin myös alennushinnalla aikoinaan Kuusamon Suomalaisesta. Silloin ei ollut parisuhteesta tietoakaan, ja nyt ei puolestaan lapsesta, mutta siitä huolimatta hauskoja kirjoja (mitä nyt olen vähän ehtinyt tuota Babyhoodia lukemaan).

Töihin mennessä matkan alkuvaiheessa bussi otti matkustajia sisään pysäkiltä, yksi oli joku pitkätukkainen kännykkään puhuva weirdo, jonka mentyä kuskin ohi tämä (kuski) huikkasi, että "hei, mä en nähnyt sitä lippua". Tyypin jälkeen tullut tyttö palasi ja kysyi, että "multako?" Kuski osoitti peiliin:"Tuolta." Hetken hiljaisuus, ja sitten klamps klamps kun tyyppi kävelee takaisin eteen ja kuskin paikkeilla toteaa ärsyyntyneenä, että "vittu!" ja kävelee ulos, yhä puhelimeensa puhuen.

Töistä puolenyön jälkeen palatessa bussi pysähtyy ottamaan kyytiin 50-60 vuotiaan miehen, joka käyttää kävelykeppiä. Tämä ei maksa tai käytä matkakorttia, joten kuski kutsuu tämän heti takaisin, sanoikohan että "tulepa takaisin". Sanaakaan sanomatta mies kävelee takaisin ovesta ulos ja istuu taas pysäkin penkille.

Tätä ennen olen nähnyt vain kerran pummausyrityksen bussissa, silloinkin mies maksoi lopulta matkansa. Nyt sitten tuli kaksi tällaista tapausta. Fascinating.

Kotimatkalla edessäni istuva keski-ikäinen, pitkähiuksinen blondi puhui puheliemessa ystävättärelleen huonosti menneestä illastaan sen verran äänekkäästi, etten voinut olla kuulematta. Naisen ilmeisesti nelivuotinen, kai pelkkä ystävyyssuhde johonkin mieheen oli näemmä ajautunut nyt karille, kun mies oli kännissä käynyt turhan omistushaluiseksi ja tahtonut heidän siirtyvän muualle, kun nainen oli osoittanut huomiota muillekin miehille, baarissa, veikkaisin. Nainen totesi, että piti kuin pikkulapselle sanoa, että "odota pikku hetki". Mies oli sitten lopulta kietonut kätensä naisen kaulan ympärille ja ilmeisesti ollut jo raahaamassa tätä pois "kilpailijoiden" luota, tai jotain sellaista, ja nainen oli suuttunut pahasti.

Nyt hän tilitti ystävättärelleen, että voisi nyt vielä tänä yönä esittää puhelimessa miehelle ystävää, mutta huomisesta lähtien ei haluaisi olla tämän kanssa missään tekemisissä. Nainen ei pitänyt erityisen epätodennäköisenä, että mies odottelisi naisen kämpällä tai olisi menossa sinne, ja uskoi että mies hakkaisi ovea ja saattaisi tulla jopa ikkunan läpi sisälle, niin hullu se kuulemma on. Ainakin ilmeisesti nyt tänä yönä, humalassa, ehkä muulloinkin, en tiedä. Ehkä nainen liioitteli, ehkä ei. Hän lopetti todeten, että nyt se soittaa. Ei se kyllä puhunut sitten kenenkään kanssa, vaan vaikutti tekstiviesteilevän, kunnes sitten tuli puhelu, jonka aikana hän ei puhunut paljoa, ja nyt puhui sen verran hiljaa, etten kuullut mitä hän sanoi. Ehkä se oli se mies, ehkä ei.

Lähden mitä ilmeisimmin ensi yönä töiden jälkeen klo. 1.30 bussilla Jyväskylään, perillä klo. 5.45. Tiistai ja keskiviikko vapaata. Torstaina sitten takaisin. Lopuksi vielä, jos joku jota kiinnostaa ei ole hoksannut, trailerit Max Payne-pelit tehneen suomalaisen Remedyn seuraavaan, Alan Wakeen, ovat vallan hienoja.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Suomalaisesta käteeni tarttui Salaseurojen käsikirja. Suosittelen jos salaseurat kiinnostaa. Mukana Mafia, KKK, Illuminati ja muut.

7/04/2005 1:37 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kappas, juu, pitää tsekata. Kiitos vinkistä!

7/04/2005 3:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home