torstaina, toukokuuta 11, 2006

Ostoksilla

Six Feet Underin neloskausi tuli katsottua taannoin loppuun, alkupuolelta olinkin nähnyt muutaman jakson. Mainio kausi taas, tekisi kyllä kovasti mieli hankkia viimeinen kausi jo DVD:llä. Ovat vain niin hiivatin kalliita, ehkä odotan kiltisti halvempaa julkaisua.

Eilen ostin/hankin:

- tulostimen
- S-etukortin
- kengät
- puvun
- kauluspaidan

Tulostimen päätin ostaa, kun tajusin tarvitsevani sellaista, enkä pääsisi töihin tulostamaan, ja kyllästyin siihen että joudun tilanteeseen, jossa tarvitsen tulostinta, enkä pääse töihin tulostamaan ja pitää lähteä jonnekin kirjastoon maksamaan tulostamisesta. Kävin ensin Mustassa pörssissä, jossa halvin tulostin oli jotain 89 euroa. Menin sitten Anttilaan, jossa oli sopivasti HP Deskjet 5440 49% Plussa-tarjouksessa 49,10e + liitokseen tarvittava USB-piuha 4,95 euroa + Tiimarista pinkka paperia 5,50e, eli 59,55e tuli maksamaan. Vekotin toimii, hyvä. Mitä nyt asennuksessa meni puolisen tuntia, kun laitoin kaikki härpäkkeet asentumaan rompulta.

Kenkiä lähdin sitten ostamaan, koska ei ollut kunnon kesäkenkiä ja tarvitsisin sellaiset myös Miian ensi viikon sukujuhliin ja elokuun häihin, jos eivät ole siihen mennessä menneet jo pilalle. Tarkoituksena oli myös hommata vaikka Dressmannista joku edullinen kauluspaita sitä sukujuhlaa varten. Laitoin sitten häitä varten ostetun puvun päälle, jotta voisi niihin sopivat kengät sovittaa. Matkalla Sokokselle, josta ajattelin kengät hommata, huomasin että puku tuntui varsin mukavalta päällä, tuumasin että tähänhän voisi tottua. Sokoksessa huomasin asiakaspalveluosaston ja päätin viimein hommata S-etukortin, jonka avulla olisin jo tienannut/säästänyt ties kuinka paljon, jos olisin vaivautunut sen hankkimaan.

Hankkimisprosessi kävi kivuttomasti 35 euron liittymismaksua lukuunottamatta (en kyllä näin jälkeenpäin tiedä miksen vain valinnut vaihtoehtoa, että liittymismaksu vähennetään niistä kasautuvista bonuksista tai miksi kutsutaankaan, olinpa idiootti, no jospa sinne kasaantuu edes tämän vuosikymmenen aikana 35 euron edestä bonusta), ja sain jo väliaikaisen kortin. Kenkiä sitten etsiessä törmäsin pukuosastoon, jossa oli hyväenteisellä Kino-merkillä (Sokoksen oma merkki) varustettu musta puku, joka normaalisti 149e, nyt 119e. Päätinpä sitten kokeilla, ja puku oli varsin kiva, joten kysäisin miesmyyjältä tämän mielipidettä. Koko oli kuulemma sopiva ja puku hyvä, joten päätin ostaa (hääpukua ei kuitenkaan kärsi ennen häitä pahemmin pitää), voisin sitten laittaa Tornioon opinnäytetyön esitykseen ja sukujuhliin, ja käyttää muutenkin. Jännä miten kunnon puvusta tulee sellainen itsevarmempi olo.

Pyysin sitten miekkosta auttamaan kenkien hankkimisessa, koska itse olen niin tyylitajuton. Tämän avulla löytyikin hyvä pari, 59,90e. Ei pahemmin enää innostunut lähteä metsästämään kauluspaitaa muualta, joten pyysin esittelemään niitäkin. Mies tarjosi ensin 69,90 euron hintaista paitaa, mutta hintaa hillitysti kauhisteltuani tämä näytti 39,90e:n hintaista tapausta, valkoinen väriltään. Vaikka olin ajatellut reissuun lähtiessäni jotain vielä halvempaa, tuossa vaiheessa oli vähän "joo, whatever" -fiilikset, joten otin sen.

Tuohon kun vielä lisätään (ruoka)kauppareissu, onnistuin hassaamaan tänään reilut 340 euroa. Eipä kuitenkaan kaduta mikään. Okei, se S-etukorttijuttu vähän.

Sain tällä viikolla Visan. Pelkäsin, ettei Visa electronini toimisi enää, kun jossakin luki että vanhat Sampo-kortit eivät sitten enää toimi, mutta tarkoitti näemmä onneksi vain vissiin että vanha Visa-kortti ei toimi enää, kun tuo electron pelaa tosiaan normaalisti. Visa on ihan veikeä, kun ostokset laskutetaan vasta seuraavan kuun lopussa. Aion jatkaa electronin / käteisen vakikäyttöä, mutta onpahan hyvä olla tuo pahan päivän varalle, jos rahat pääsevät loppumaan, ja esmes häämatkan maksu hoituu turvallisemmin sillä, sen vuoksi kortin hankinkin. Tai siksi oikeastaan, että pystyisi varmasti maksamaan Kreikan reissun, mutta siitäpä ei nyt sitten tullutkaan mitään.

Mutta! Kävin nyt Sokoksen sivulla, jossa sanotaan ("kaikki miesten puvut -20%"-linkin takana), että Petrifun-merkin easy care -laatua olevan pukupaidan (jollaisen ostin) pitäisi olla toukokuussa 29,90 euroa, normaalisti 39,90e. Mutta Sokoksella moisesta ei ollut tietoakaan. Höh. Tulostinkin tuon maininnan, pitää käydä huomenna Sokoksella tiedustelemassa asiasta.

Huomenna 19.20 lähtee bussi Kemiin, jossa perillä kuuden jälkeen aamulla perjantaina. Sieltä varmaan puoli seitsemältä bussilla kohti Torniota, jossa puoli kahdelta opinnäytetyön esitys. Seitsemän jälkeen bussilla Kemiin, josta kahdeksan junalla kohti Helsinkiä, jossa perillä aamuseitsemältä.