maanantaina, maaliskuuta 07, 2005

Kuusamo kutsuu / leffavuokrauksista

Hiihtoloma alkoi, aamulla kymmeneltä lähtö kotipuoleen. 12.30 Oulussa, josta matka jatkuu heti kohti Kuusamoa. Mukavaa vaihtelua, surffailla netissä ja katella töllöä välillä sielläkin... En ole vielä pakannut, ja huolestuttavasti väsyttää, vaikka minulla oli suuria suunnitelmia kovinkin myöhään valvomisesta. Täältä löytyi linkki Hitchhiker's Guiden nettitrailerin reilun 50 megan versioon, kiva. Gilmore Girls pitää ajastaa ensi sunnuntaille, olen ehkä sen aikoihin matkalla kohti Torniota. Saapa nähdä.

Leffoja tuli vuokrattua viikolla jokunen: The Shape of Things, The Bourne Supremacy, Bad Santa ja Collateral. Kaikki mainioita, suosittelen. En tiennytkään, ettei Collateralia (joka ensimmäinen Makuunin "vartin takuu"-ilmaisvuokraukseni) kuvattu filmille. Eipä tuo elokuvanautintoa sinänsä haitannut, mutta täytyy silti kitistä, että olisin varmaan digannut enemmän filmin antamasta lookista. The Shape of Thingsin tsekkasin, koska pidin kirjoittaja-ohjaaja Neil LaButen taannoi telkusta näkyneestä Your Friends & Neighborsista. Erinomainen oli, tämä Shape, pitää jossakin välissä ostaa omaksi. Tarinassa sympaattinen ATM, johon oli helppo samaistua, alkaa seurustelemaan Rachel Weiszin kanssa. Bad Santa oli varma tapaus (erinomainen), jonka olisi hyvin voinut aikoja sitten tilata R1-levynä, mutta ei vaan tullut tilattua. Mutta pitää myöhemmin hommata se unrated-julkaisu. Jos Bourne-leffoista tulee joku yhteisboksirahastusjulkaisu, niin sekin pitää tilata. Jatko-osa oli oikein kiva.

4 Comments:

Blogger Toveri said...

Vuokrasin itsekin tuon Bourne Supremacyn eilen. Täytyy kyllä sanoa, että itse pidin enemmän ensimmäisestä elokuvasta.

Supremacy oli minusta kovin hajanainen kokonaisuus. Ohjaajan selityksistä päätellen osittain ihan tarkoituksellakin. "Dokumentaarinen" heiluvarakamerakuvaus kävi välillä ärsyttämään ja välillä, ilmeisesti siis tarkoituksellisesti, kadotti käsityksen siitä mitä oikein tapahtuu.

Tuo tyyli onnistui myös aika tehokkaasti tuhoamaan stunttien ja tehostemiesten työpanoksen. Esimerkiksi extroissa kehuttu talon räjäytys näytti elokuvassa todella aneemiselta. Iso vaiva homman tekemiseksi oikein ja sitten lopputulos näyttääkin puolivillaiselta halpistelulta.

Mutta loppujen lopuksi pahimman maun jätti suuhun se, että lopussa tuntui, ettei elokuva sittenkään kertonut oikein mistään. Kunhan kuvasi pari viikkoa Jason Bournen elämää.

Niin ja pidän varsin suuresti Franka Potentesta, siksipä olinkin ihan alusta asti hieman pettynyt.

Kuitenkin, niin Identity kuin Supermacy ovat ihan hauskoja viihde-elokuvia. Realistisempi ote ja tutummat tapahtumapaikat ovat myös kovasti miellyttävää vaihtelua toimintaelokuvien sarjassa. Sanoisinpa, että nuo elokuvat onnistuvat olemaan huomattavasti eurooppalaisempia toimintaelokuvia, kuin useimmat "oikeasti" eurooppalaiset toimintaleffat.

3/07/2005 5:58 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Collateral on muuten kuvattu sekä filmille että HD:lle, ja jälkimmäiset vielä kahdella erimallisella kameralla. Aiheesta tarkemmin http://www.theasc.com/magazine/aug04/collateral/index.html

3/07/2005 11:55 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Itsekin pidin kyllä ensimmäisestä Bournesta enemmän, ja talon räjäytys oli tosiaan todella vaisusti esitetty.
Taisin luulla leffaa katsoessa, että räjähdystä kaukaa sivulta näytettäessä kuvassa lentävät ukkelit olivat CGI:tä. Olin nähnyt etukäteen maininnan Frankan roolin pienuudesta, joten olin henkisesti valmistautunut siihen, muuten olisi varmasti harmittanut enemmän.

Ollille kiitos mielenkiintoisesta linkistä, sen olinkin huomannut IMDb:stä, että leffaa oli kuvattu filmillekin.

3/07/2005 4:39 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

"...ettei Collateralia kuvattu filmille"-toteamuksen kirjoittaessani olin tosiaan muistaakseni huomannut HD/filmi-jutun IMDb:stä, mutta kun suurin osa tuntui olevan HD:lle kuvattu, tuli sitten sanottua noin. Mutta juu...

3/07/2005 5:12 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home